fredag 26. april 2013

Jo visst kan humler fly


At humler egentlig ikke skal kunne fly er en myte av det seiglivede slaget og skyldes etter sigende at en ekspert i aerodynamikk en gang på 30-tallet regnet seg frem til dette. Tydeligvis kunne man regne feil på denne tida og, for alle som har sett en humle har vel sett dette motbevist. 

Jeg har alltid hatt et avslappet forhold til humla, noe som antakelig skyldes at jeg lenge trodde at den ikke stakk. Men det er jo noe sjarmerende med denne stutt-tjukke og hårete krabaten. Man kan jo ikke mislike humla? 

Men nå har det seg sånn at det ikke går så bra med humla, bestanden er nemlig i ferd med å minke dramatisk. Humla er en viktig pollinerer av frukt, grønnsaker og blomster så det er ikke bare humlesurr i sommerhagen vi mister om denne blir borte. Du kan lese mer om humla, og se en liten video på bloggen Moseplassen , og det er Anne som har denne bloggen som oppfordrer oss til å slå et slag for humla. 

4 kommentarer:

 1. Humla er ganske grei synes jeg, for den stikker, eller "brenner" ikke helt uoppfordret som andre gjør. Den sier jo bare i fra om man kommer den alt for nær. Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 2. Kjempefint bilde av humlen på en humleblomst (eller enghumleblom heter den vel). En av mine markbomstfavoritter det der :D

  Supert at du tok utfodringen og blogger om humlen!

  SvarSlett
 3. Humla er jo så fin imotsetning til den illsinte vepsen som flyr rund,livredd ...men humla er søt og gjere masse bra så håper ikkje den forsvinner:)
  Nydelig bilde!

  God helg til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. For et nydelig bilde!
  Ha en fin helg!
  Klem

  SvarSlett